Hirdetés

Hódít az oktatásban az Apple



|

Minnesota 40 000 diák kezébe ad iPad táblagépet.

Hirdetés

Amerikában mindenhol eltérő módszerekkel választanak táblagépeket az osztálytermekbe, de az kétségtelen, hogy nagyon sokan szavaznak az iPadek mellett. Minneapolisban például egy ceruza hasznosságához hasonlították az Apple tableteket, és nagyon fontosnak tartják, hogy ezekkel a gyerekek kreatív módon alkothatnak. 

Hirdetés

A Hamline Általános Iskola igazgatója szerint oktatókként lehetőségük van eldönteni, hogy használjanak-e egy eszközt vagy sem, de a gyerekeknek nem lesz ilyen választása, elvégre nem élhetnek majd technológiától mentes világban. A tanításhoz nem csak 40 000 új iPadet adnak az ifjú diákok kezébe, hanem olyan appokat is, mint az iWork, az iTunes U, az iMovie, az iBooks, a Socrative vagy a Skitch. 

A tableteket ezúttal lízingelik az Apple-től, és a program keretében további 1000 MacBookot is beszereznek a tanulók számára. Ez jelenleg évente 5,7 millió dollárba kerül a helyi oktatásnak, de amint a helyi 61 iskola mind bekerül a programba, az összeg 8 millióra emelkedik. 

Érdekesség, hogy legutóbb megakasztották az Apple 1 milliárd dolláros megállapodását a Los Angeles-i szektorral, ugyanis a hivatalnokok állítólag az Apple javára alakították az eljárásokat. Az Apple azonban még ennek ellenére is az oktatási szektor több mint 90 százalékát tartja a kezében, ami a tableteket illeti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.