Hirdetés

10 érdekes nem-google webalkalmazás



|

Jók és sokfélék, de nem csak a Google alkalmazásai léteznek. Sorra vettük a témakörök más ígéretes specialistáit, elvégre a széles látókör az mindenkinek jár, ha előfizet rá.

Hirdetés

Integrált platformot tol alánk ingyenesen a webvilág-uralomra törekvő Google, e cég webes alkalmazásait ismerik és használják így csokorban a legtöbben. Vannak azonban olyan specialisták, akik még jobbat tudnak nyújtani, vagy épp még több felhasználóval dicsekedhetnek, esetleg - ha semmi más jót nem tudunk elmondani róluk -, akkor egyszerűen mások az adott területen. Úgyis néhány (tíz)éven belül eljön az idő, mikor gyakorlatilag kizárólag webes alkalmazások léteznek majd, hát nézzünk körül időben, vajon kinek a szoftverét használják legtöbben 10 év múlva?

 

E-mail


Ki ne ismerné a Yahoo Mail-t? Az igencsak régi és felépítésében máig klasszikus felületet rengetegen használják és sokan máig esküsznek rá. Lehetőséget ad levelezésre, kontaktok tárolására és a spam szűrését is megoldja. Nem éppen egy újdonság, de ha az új béta változat linkjére kattintunk, akkor egy sokkal jobban rendezet kezelőfelület fogad minket, ami hatékonyabb munkának - no és több reklámnak - ad helyet. Évi 20 USD fejében száműzhetjük a hirdetéseket, és marad a hatékonyság.

 

A Windows Live Hotmail hasonlóan nagy rajongói tábornak örvendhet, különösen azután, hogy a kezdeti fukarkodás után 25 MB helyett már gigabájt méretű postafiókot kapunk ingyen. Live stílusú felülete az Outlook-ra hajaz és naptár is található benne. Nem tud más fiókokból leveleket gyűjteni, de alapvetően egy kezes jószág Outlook-on nevelkedett népeknek, nem csoda, hogy népszerű.

 

Naptár és emlékeztető

 

Tudjuk, itt jönne a Google Calendar, de hát van másik! A Planzo hasonlóképpen lehetővé teszi, hogy másokkal is megosszuk eseményeinket, vagy akár egész naptárunkat, emellett kézre álló tennivaló listával és jegyzettömbbel szolgál.

 

 

Kissé furán nevezték el a Remember the Milk szolgáltatást készítői, de sikerült egy tennivaló-orientált naptárat létrehozniuk Három listára koncentrál a megjelenítés, a mai, holnapi elvégzendőkre, no és azokra, amikkel már el is késtünk. Helyszíneinket kapcsolja a Google Map-pel, támogatja a Google Geart és évi 25 USD fejében Windows Mobile alapú telefonokkal is szinkronizál.

 

 

ss_milksync_wm_large.jpg

 


Dokumentumkészítés és -szerkesztés

 

Nagyjából úgy néznek ki a Zoho Office webes alkalmazásai, mint a Microsoft Office. Szövegszerkesztő, táblázat- és adatbázis kezelők, prezentáció-szerkesztő és jegyzettömb teszi kis a csokrot, illetve annak magját, mert a Zoho nem áll meg itt. CRM, projekt menedzsment, webes konferenciaeszközök, szavazógép és wiki alkalmazások teszik igencsak üzletien komollyá a csomagot. A Zoho Mail még béta stádiumban van, mégis kapunk hozzá 1 GB ingyen tárhelyet és naptárat is.

 

 

zoho.jpg

 

 

ThinkFree Office alapon kiválthatjuk a hagyományos Microsoft Office, Excel és Powerpoint használatát. Az ingyenes webalkalmazások kellőképpen másolják a Microsoft etalonok kezelőfelületét, ugyanakkor támogatják a közös, web alapú munkát. Még 1 GB ingyen tárhelyet is kapunk itt állományaink számára.

 

 

Állomány tárolás

 

A dokumentumok YouTube-jaként ismerik a Scribd szolgáltatást. Word, PDF, TXT, PowerPoint, Excel, PostScript és LIT állományokat tölthetünk fel ide privát vagy nyilvános használatra. Akár a YouTube esetében, a feltöltött anyag megjelenésére kicsit itt is várni kell.

 

Akár 500 MB anyagot is feltölthetünk a Microsoft adta, ingyenes Windows Live SkyDrive mappánkba. Feltöltéseinket elérhetjük bárhonnan és megoszthatjuk bárkivel, akinek van Live ID-je (tipikusan használ MSN Live Messengert).

 

 

Grafika

 

Készül már az Adobe ingyenes on-line PhotoShop alkalmazása, de addig is, nyugodtan próbáljuk ki a Pixenate-t. Nagyítás, vágás, átméretezés, vörös szem eltávolítása és egyéb képkiemelő trükkök találhatók kínálatában. A kész képeket feltölthetjük a Flickr-re, vagy letölthetjük merevlemezünkre.

 

 

pixenate.jpg

 

 

 

Hang


Unja, hogy bármelyik CD-t is alakítja MP3-má, az az illető számítógépen elérhető csak? A MediaMaster oldalon ingyenesen foglalhatunk felhasználónevet, majd MP3, AAC vagy WMA zenei állományokat tölthetünk fel, hogy később interneten át lejátszhassuk pécén, Treo tenyérgépen vagy Windows Mobile telefonon. Letöltésre és lemezre írásra ugyanakkor már nem ad lehetőséget a szolgáltató saját anyagainkat illetően sem, gondolva a zeneipar ellenállására.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.