Hirdetés

10 millió dollárt ajánlottak egy Star Trek kütyüért



|

A Qualcomm az idei CES-en tett egy meglepő bejelentést: 10 millió dollárt fizetnek annak a fejlesztőnek, aki képes egy olyan egészségügyi diagnosztizáló gépet kifejleszteni, mint a Star Trek filmekből ismert Tricorder.

Hirdetés

A Qualcomm Foundation, a cég jótékonysági részlege 2010-ben lépett kapcsolatba az X Prize Foundationnel, amely a kutatásokat és fejlesztéseket kívánja stimulálni. A Star Trek filmekben a Tricorder többféle változatát is használták. Volt, amelyik az orvosi diagnózisokat készített, de volt, amelyik idegen világokban szkennelte a környezetet az életfeltételeket vagy idegen létformákat kutatva, illetve geológiai és légköri adatokat is gyűjtött.

A Qualcommot az egészségügyi alkalmazások érdeklik ezúttal. „Ez a verseny fel fogja gyorsítani az olyan eszközök fejlesztését, amelyek lehetővé teszik a felhasználóiknak, hogy saját felelősségükre ellenőrizzék saját testüket és intézkedjenek a saját ügyükben” – jelentette ki Jacobs.

További részletek a Computerworld oldalán, kattints ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.