Hirdetés

100 gigabájtos noteszgép merevlemez



|

Hirdetés

5 hüvelykes merevlemez szériát noteszgépekhez, melynek csúcskategóriás modellje 100 gigabájtos tárkapacitásra képes, és amely év végéig kerül piacra.

A Travelstar 5K100 és az E5K100 merevlemez fordulatszáma percenként 5400, és 40, 60, 80 és 100 gigabájtos változatban készül. A modellek magassága egységesen 9.5 mm, és a cég közleménye szerint viszonylag kicsi az energiafogyasztásuk. Mind az 5K100, mind pedig az E5K100 párhuzamos ATA és soros ATA (SATA) támogatást is kínál.

A Hitachi egyre kisebb átmérőjű merevlemezek gyártására készül a fogyasztó elektronikai szegmens számára, ugyanakkor úgy vélik, hogy a jövőbeni noteszgép vásárlók már nem érik be 40 gigabájt tárkapacitással. A cég úgy számol, hogy az idén a piac 10 százalékát adja a fogyasztói szegmens, ez az arány jövőre 15 százalékra nő, de 2007-re már a merevlemez piac forgalmának közel 50 százaléka itt realizálódik.

A cég még májusban közölte, hogy tavalyhoz képest a kétszeresére (60 millióra) növeli 1 hüvelykes Microdrive, 2.5 hüvelykes Travelstar és 3.5 hüvelykes Deskstar termékei gyártását, és 200 millió dollárt költ thaiföldi üzeme felújítására, ahol e termékeket gyártja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.