Hirdetés

14 éve körözött bűnözőt fülelt le az FBI arcfelismerő rendszere



|

A férfit gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt keresték.

Hirdetés

Egy 14 éve bujkáló szökevényt leplezett le az FBI arcfelismerő rendszere. Neil Stammer azóta futott a hatóságok elől, amióta 1999-ben letartóztatták gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt.

Hirdetés

A rendőrségi jelentések szerint Stammer majdnem egy tucat nyelvet beszél: nem véletlen, hogy miután hamis papírokkal elhagyta az Egyesült Államokat, a hatóságoknak fogalmuk sem volt róla, hol keressék. Végül idén januárban egy új fejlesztésű arcfelismerő rendszer szúrta ki.

Mint kiderült, nemrég amerikai vízumot kért az USA nepáli nagykövetségén, így a Diplomáciai Biztonsági Szolgálat (DBS) adatbázisában is szerepelt Kevin Hodges néven. A DBS felvette a kapcsolatot az FBI-jal, és néhány hónap múlva a férfit őrizetbe vették.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.