Hirdetés

25 000 nemzetbiztonsági dolgozó adatait lophatták el



|

A Department of Homeland Security 25 000 dolgozójának adatait lophatták el egy kibertámadás során.

Hirdetés

Senki sem örül, ha egy kibertámadással kell szembenéznie, az Egyesül Államoknak azonban különösen súlyos fejfájást okozott a legújabb eset. Az áldozat virginiai US Investigations Services (USIS) feladata az volt, hogy háttér ellenőrzést hajtson végre a Department of Homeland Security dolgozóin. Az eset 25 000 munkavállalót érinthetett, akik közül többen fedett ügynökként dolgoztak, bár egyelőre nem biztos, hogy a támadók valóban megszerezték a személyes adatokat.

 

Hirdetés

 

Néhány dolgozó már megkapta azokat az elektronikus leveleket, amik Social Security számuk, születési helyük és dátumuk, oktatásuk, bűnügyi történetük, családjuk és barátaik adatainak esetleges ellopására figyelmeztetnek. A történtek hatására a Department of Homeland Security felfüggesztette együttműködését az USIS-szel, akik szerint „állami támogatású” támadás történt. Az FBI időközben bejelentette, már vizsgálják a történteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.