Hirdetés

25 éves az animált GIF



|

Hajlott kora ellenére a mai napig használatban van a formátum.

Hirdetés

Kissé szentimentálisan és szürreálisan, továbbá férfiasan inkább később, mint soha alapon szeretnénk boldog születésnapot kívánni a GIF (87a) grafikus formátumnak, hiszen a Compuserve üdvöskéje most pénteken töltötte be a 25. életévét - a fejszámolástól megkímélve Olvasóinkat 1987. június 15-én mutatkozott be az animálható csoda.


A 90-es évek internetét a JPEG mellett uraló formátum fejlesztését felügyelő Alexander Trevor a The Daily Dotnak adott interjújában elárulta, hogy kora ellenére természetesen még manapság is a GIF az optimális választás abban az esetben, ha valaki veszteségmentesen tömörített grafikákat szeretne menteni, noha a limitált (256 árnyalatos) színpalettája miatt a legtöbben már áttértek a jóval komplexebb PNG használatára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.