Hirdetés

400GB-os merevlemez otthonra



|

Hirdetés

Az egyre szaporodó, otthoni PC-alapú multimédia-alkalmazások - különösen a mozifilmek és a TV-sorozatok letöltése a peer-to-peer hálózatokról, majd ezek szerkesztése és tárolása - miatt egyre nagyobb az igény a megnövekedett kapacitású tárolóegységek iránt a PC-környezetben.

A tárolóképesség megnövekedése mellett az újabb egységeknek elég gyorsan kell olvasniuk és írniuk a valós idejű videó-lejátszáshoz is. A Seagate új merevlemeze a negyedik tagja a cég Barracuda 7200.8 családjának, és két változatban jelent meg. Az egyik Ultra ATA/100-as csatolóval rendelkezik, míg a másik Serial ATA interfészen keresztül végzi a kommunikációt. A lemezek forgási sebessége 7200 rpm (percenkénti fordulatszám), egy átlagosan 8 milliszekundumnyi elérési idő mellett. Az utóbbi változat a Serial ATA technológia "Native Command Queuing" (NCQ) funkcióját is támogatja, amely lehetővé teszi a tároló számára, hogy a PC-től való utasításokat bármilyen sorrenden hajthatja végre attól függően, hogy milyen sorrend tűnik számára a leghatékonyabbnak. Eddig általában a merevlemezek olyan sorrendben hajtották végre az írási és olvasási utasításokat, amilyen sorrendben beérkeztek. Az NCQ technológia a Seagate szerint annyit nyom a latban a Serial ATA-s változat felhasználói számára, hogy a merevlemez teljesítménye inkább egy 10000 rpm fordulatszámú egységére hasonlít majd, mintsem egy 7200-aséra. Az egységben három, egyenként 133GB tárolókapacitású tányér található, amely rekordot jelent az otthoni használatra szánt merevlemezek területén. Az árról még nem közölt részleteket a cég. A merevlemez elkészítésének tervét először ez év júniusában jelentette be a Seagate egy Tokióban tartott termék-előretekintés alkalmával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.