Hirdetés

4G és 1 Gbps a WiMAXtól



|

A WiMAX rendszere 1 gigabit per másodperces sebességre lesz képes.

Hirdetés

 

A WiMAX legújabb projektje, a 802.16m szabványon működő Wi-Fi-hálozat nem csak - túlszárnyalva a 3G-t és a 3.5G-t - a 4G-t támogatja majd, hanem az elképesztő 1 gigabit per másodperces adatátviteli sebességre is képes lesz. Ugyanakkor az új rendszer MIMO-képes is lesz (multiple input, multiple output) és a WiMAX korábbi szolgáltatásaival is kompatibilis.

 

A szélessávú, vezeték nélküli internethozzáférés legújabb változatáról a Nemzetközi Telekommunikációs Szövetség (ITU) úgy nyilatkozott, hogy kielégíti a továbbfejelsztett 4G-vel kapcsolatos elvárásokat.

 

Az új rendszer használata élesben várhatóan 2009-ben kezdődik, azonban a bemutatkozás tovább csúszhat; hiszen jelenleg még a 3G sem terjedt el világszinten.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.