Hirdetés

5.1 hangkártya a Mac gépek számára



|

Hirdetés

Az Apple MacIntosh gépek közül ezt kizárólag a G5 nyújtja alapkiszerelésben. Ez most megváltozik, hála az M-Audio Revolution 5.1 surround hangkártyájának.

Bár a kártyát kifejezetten a játékosoknak szánták, a Panther DVD lejátszójával például térhatású hanggal élvezhetjük a DVD-ket, vagy akár 5.1-es hangrögzítésre is. Az kártya azonban leginkább az FPS- és egyéb akciójátékok közben fejti ki a hatását, ahol a neszekből megtudhatjuk, melyik sarok mögött lapul az ellenség, vagy hogy melyik irányból támadnak meg minket. Ez akár a kör megnyerése és a vereség közötti különbséget is jelentheti. Jelenleg még kevés Mac játék használja ki az 5.1 hang által nyújtott lehetőségeket, de a PC- és Mac-fejlesztők körében is egyre népszerűbb OpenAL nyílt szabványnak köszönhetően egyre több Mac játékos fogja majd élvezni a kártyából kiáradó, térhatású 3D-hangot. A kártyát hajtó OS X alkalmazás kiterjedt irányítást nyújt a hangkimenet felett: beállíthatók a térhatás paraméterei, kikapcsolhatók az egyes csatornák, és a valójában nem 3D-hangokhoz is hozzárendelhetőek digitális térhatású effektek.

A Revolution 5.1 kártya ára (100 dollár) sokkal borsosabb, mint amit egy PC-játékosnak kell fizetnie a térhatású hangért, bár online-rendelés esetén ez jóval kevesebb. Bár a kártyának már a 7.1-es változata is létezik, a Mac gépek játékosai számára az 5.1 hang is újdonságnak számít - egy olyan újdonságnak, amely remélhetőleg gyors iramban el fog terjedni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.