Hirdetés

6 millió forint bírság a Magyar Telekomnak



|

Hirdetés

A Felügyelet határozatában kötelezte a Magyar Telekomot a tájékoztatási kötelezettsége betartására, amelyhez az szükséges, hogy igazgatósága haladéktalanul hívja össze a Társaság közgyűlését, terjessze elő elfogadásra a - könyvvizsgáló által is jóváhagyott - 2005. évi konszolidált éves beszámolót, majd tegye azt közzé. Ehhez mielőbb meg kell hozni azokat az intézkedéseket, melyek a cégnél folyó belső vizsgálat megállapításain alapulnak. A belső vizsgálat két, a Magyar Telekom leányvállalata által kötött - a Társaság belső kontrollrendszerének, illetve a releváns jogszabályok megsértésének gyanúját is felvető - szerződést érint. A Felügyelet májusban már a törvény által kiszabható maximális, 6 millió forintos bírsággal sújtotta a Társaságot a tájékoztatási kötelezettség elmulasztása kapcsán. A mostani intézkedés súlyosságát különösen az indokolta, hogy a Magyar Telekom máig sem szüntette meg ezt a jogsértő állapotot.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.