Hirdetés

60 ezer ortodox zsidó tüntetett az internet veszélyei ellen



|

A résztvevők vasárnap két New York-i stadiont is megtöltöttek.

Hirdetés

Enyhén szólva is szokatlan esemény került megrendezésre tegnap New Yorkban, ugyanis egy rabbikból álló csoport két stadiont is kibérelt, hogy egy óriási találkozó keretében felhívják ortodox zsidó vallású társaik figyelmét az internet által jelentett erkölcsi veszélyekre, továbbá egy füst alatt rögtön demonstrálhassanak is a helyzet ellen.


A hírek szerint a stadionokban bő 60 ezer férfi gyűlt össze, plusz online formában hat különböző helyszínen nagyjából 15 ezer nő követte még az esemény online közvetítését. A csoport szóvivője szerint nem magát az internethasználatot kívánták népszerűtlenné tenni a megjelentek körében, hanem az erkölcsileg züllesztő tartalmak megfelelő szűrésének fontosságára kívánták felhívni a figyelmüket.


Egyes spekulációk szerint a vasárnapi rendezvény úgy 1,5 millió dollárjába kerülhetett a szervezőknek, ám a rabbicsoport szóvivője nem kívánta megnevezni az akció anyagi terhét álló szponzorokat. Megemlítendő, hogy a The New York Times értesülései szerint a szervezők közeli kapcsolatban állnak egy kimondottan zsidóknak szánt internetes tartalomszűrőt fejlesztő céggel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.