Hirdetés

700 százalékkal nőtt a Chrome OS webes forgalma



|

Az óriási növekedés ellenére még mindig nagyon keveset tesz ki az OS összesítésben.

Hirdetés

A Google Chrome operációs rendszere még mindig csekély hányadát adja az internetes adatforgalomnak, sőt, az észak-amerikai régióra vonatkoztatva sem sokkal kedvezőbb a helyzet. Ennek ellenére a Chitika jelentése szerint a Linux-alapú operációs rendszert egyre többen használják az utóbbi időben.

Tavaly június óta a Chrome OS részesedése az előzőleg említett régió webes forgalmában 700 százalékos növekedést mutatott. Azonban az óriási szám ellenére is kevesebb, mint 0,1 százalékot tesznek ki a felhasználói az asztali és a notebookos forgalmat alkotó emberek összességében.

A Chitika eddig két hasonlóan teljesítő eszközhöz hasonlította a Chrome OS-t. Az egyik a PlayStation, a másik a Nintendo Wii volt. Míg a Chromebookok a 0,07 százalékát adták a cég hálózatán keresztülmentő forgalomnak, addig a Wii csak 0,02 százalékot szerzett, a PlayStation pedig 0,08-at. Az utóbbi érték tavaly még 300 százalékkal magasabb volt. A Chrome OS-en az ünnepi szezon mellett a Chromebook Pixel is sokat lendített, lendíthet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.