Hirdetés

867 MHz-es Power Mac G4 1 GHz-en



|

Hirdetés

Mint kiderült, a Mac felhasználó a processzor kártyájának hátoldalán lévő ellenállások átforrasztásával vitte véghez a kockázatos módosítást. Az ellenállások átkötésével az órajelszorzó értéke változott meg, 733, 800, 867, 1000 és 1067 MHz-es CPU-órajeleket eredményezve. A PowerPC 7450-es processzor minden bizonnyal jólsikerült darab lehetett, mivel a rendszer 1 GHz-en teljesen stabilan működött. A 15%-os túlhajtás azonban a teszteredmények szerint alig 12%-os teljesítménynövekedést eredményezett, ami arra enged következtetni, hogy PowerPC 7450-es CPU 1 GHz környékén már technológiájának végső határait súrolja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.