Hirdetés

9,3 milliárd dollárt akar az Oracle a Google-től



|

Még mindig a Java API használatát sérelmezi az Oracle.

Hirdetés

Decemberben már kiderült, hogy a Google az Android N verziójával átvált a nyílt forráskódú Java Development Kitre - mégpedig azért, mert az Oracle már 2010 óta meglehetősen haragszik a Java API engedély nélküli használatáért a rendszerben. 

Hirdetés

A Google eredetileg azzal védekezett, hogy az API-kat nem védhetik szerzői jogok, azonban a kezdeti bírósági sikerek után nehézségek és további bonyodalmak következtek. 

Az ügy most ott tart, hogy az Oracle 9,3 milliárd amerikai dollárt követel a Google-től a céget ért sérelmekért és veszteségekért. Az összeget a Google nyereségei alapján kalkulálták ki. 

Azzal, hogy a Google az OpenJDK-ra vált, a jövőben már nem kell aggódnia - azonban az Android N érkezésééig a probléma továbbra is adott. 

Az Oracle szakértője szerint a Google 475 millió dolláros kárt okozott a vállalatnak, amihez hozzájön 8,83 milliárd dollár az androidos hirdetésekből és appokból. A Google szerint legfeljebb 100 millió dollárról lehet szó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.