Hirdetés

A 300 csalódott lottónyertes

|

Egy rendszerhiba miatt kiküldött téves e-mail tréfálta meg a játékosokat.

Hirdetés

Talán sokan vagyunk, akik már kaptunk olyan e-mailt, hogy ilyen vagy olyan keretek között szervezett lottójátékban megnyertük a főnyereményt. Ezt általában nem szoktuk elhinni, mert tudjuk, hogy valami kamuról van szó. A dán állam tulajdonában lévő Danske Spil is valami hasonlót tett az emberekkel, bár nem szándékosan. Egy rendszerhiba következtében háromszáz játékosukat értesítették e-mailben, hogy megnyerték a lottó főnyereményét, ami természetesen nem volt igaz. Volt már olyan eset, hogy valaki azt hitte, hogy megnyerte a lottót, és a cégénél az asztalon ugrált, majd elküldte a főnökét melegebb éghajlatra, de kiderült, hogy egy számot elnézett. Nem tudni, hogy a 300 megtévesztett között történt-e hasonló, de biztosan voltak néhányan, akik elhitték, hogy az életük örökre megváltozik, és tervezgetni kezdtek.

A dán lottózó azonnali nyilatkozatban kért elnézést, miszerint "Háromszáz játékosunkat értesítettük tévesen arról, hogy nyertek a lottón, vagy a kenón, milliárdos összegeket. De sajnos nem nyerték meg ezeket a nyereményeket, amit természetesen nagyon sajnálunk és elnézést kérünk a hibáért. Időközben küldtünk egy újabb e-mailt, melyben megírtuk a helyes nyereményeket." A háromszáz megtévesztett között ugyanis valóban voltak nyertesek, de messze nem milliókat és milliárdokat nyertek, hanem javarészt 35 és 70 dollár körüli pénzeket. Ez kábé arra elég, hogy vegyenek egy halom sört, és néhány baráttal alkoholba fojtsák a bánatukat, esetleg sorsjegyeket vásároljanak, hátha legközelebb mégis...

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.