Hirdetés

A „csevegés” a házasságok megrontója



|

Hirdetés

Az amerikai házassági tanácsadók megfigyelése szerint gyorsan növekszik a „népszerűsége” a csevelyszobáknak a váló okok listáján, de hasonló tendencia figyelhető meg Angliában is, ahol egyre több ember kér segítséget, hogy házasságát megmentse az internet csábításától. Beatriz Mileham, a Gainsville-i (Florida) Egyetem kutatója szerint, aki a vizsgálatot vezette, „az internet hamarosan a hűtlenkedés legáltalánosabb formája lesz, ha már nem az”. Miután 649 millió ember internetezik már a világon, egyre több házas ember keres mindkét nemből szexuális izgalmat és romantikus kalandot a csevegő szobákban.

Az esetek túlnyomó részében az interneten enyelgő fél úgy érzi, semmi rosszat nem követ el hitvestársa ellen, pedig a kutatások azt mutatják, hogy az online hűtlenség ugyanúgy sértettséget, dühöt és elárultatás érzést vált ki, mint kézzel fogható kapcsolat. Sokszor fordul elő, hogy az ártatlan szórakozásnak induló flörtölésből valódi szenvedélyes kapcsolat lesz. Mileham 76 férfival és 10 nővel készített mélyinterjút 25 és 66 év között - 83 százalék nem tekintette megcsalásnak a csevegést, a fennmaradó 17 százalék is csupán „enyhe” hűtlenségnek, amit könnyen meg lehet magyarázni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.