Hirdetés

A BBC archívuma az interneten



|

Hirdetés

A lépés, melyet vasárnap az edinburghi televíziós fesztiválon elmondott beszédében jelentett be Greg Dyke, a BBC főigazgatója, a válogatott anyag magán (nem kereskedelmi célú) felhasználását teszi csupán lehetővé a szigetországban. Ez az anyag azért maradt ilyen sokáig elzárva, mivel nem létezett hatékony mechanizmus a megosztásához, ám a digitális technológia és a szélessávú kommunikáció megváltoztatta a helyzetet, magyarázta Dyke. A program, melyet belső használatra BBC „kreatív archívumként” emlegetnek, lehetővé teszi, hogy a hallgatók és nézők egy egyszerű lincencelési rendszer keretében letöltsenek és felhasználhassanak anyagokat az archívumból.

Egyelőre ennél többet nem is igen lehet a projektről tudni - sem azt, hogy mely műsorokból lehet majd válogatni, sem hogy milyen formátumban vagy technológiával lesz az anyag megosztva -, csupán annyit, hogy neve ellenére a szolgáltatás a tényműsorokra koncentrál majd. Dyke hangsúlyozta, hogy az archívum létrehozásával a közönség megkapja azt, ami amúgy is az övé - hiszen a BBC műsorait közpénzekből állítják elő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.