Hirdetés

A biometria az új hi-tech forradalom kulcsa



|

Hirdetés

Egy nap majd mindenki így repül.

Tudományos fantasztikum? Nem, biometria - a technika, amely az ujjlenyomat, a hang, az arc vagy a szem szivárványhártyája segítségével azonosítja az egyént, és amely hamarosan forradalmasítja, miként utazunk és élünk. A francia Sagem cég, a párizsi repülőtéri igazgatóság, az Air France és a rendőrség már tárgyalásokat folytat arról, hogy biometriás intelligens kártyákkal látják el a törzsutasokat, hogy ezzel is csökkenteni lehessen a fokozott biztonsági intézkedések miatt a tumultuózus jeleneteket a repülőtereken. A Charles de Gaulle repülőtéren már folyik egy kísérleti program, amely azt ellenőrzi, hogy bejelentkező és a ténylegesen a gépre felszálló utas egy és ugyanaz a személy - ezt az biztosítja, hogy az utas ujjlenyomata rákerül a beszállókártyán lévő mágnes csíkra. A rendszert már néhány amerikai repülőtér is használja, ahol a biztonsági ellenőrzés szigorítására a két évvel ezelőtti terrortámadás után került sor, ahol közel 3 ezer ember vesztette életét.

A Sagem képviselője, Jean-Charles Pignot elmondta, hogy a rendszert az FBI, a New York-i rendőrség és a belbiztonsági minisztérium is telepítette. A cég ebben a hónapban elnyerte fennállása legnagyobb megbízási szerződését, melynek keretében 90 ezer reptéri alkalmazottat látnak el a Charles de Gaulle és az Orly repülőtéren. A bevezetőben említett törzsutas program az átfogó projekt második szakasza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.