Hirdetés

A Charley hurrikán tanulságai



|

Hirdetés

Azt próbálta meg kideríteni, hogy a biztosító adatbázisa - ahol dolgozik - helyreállítható-e időben, hogy kezelni tudja a 15 ezer ügyfelük kárigényeit.

Russell cége, a Key Agency egy massachusettsi katasztrófaelhárító cégnél tárolta ügyféladatai biztonsági mentését, így az adatállomány 10 órán belül ismét működött. Florida más cégeit sem érte teljesen készületlenül a hurrikán, mert okultak a 12 éve pusztító Andrew hurrikán tapasztalataiból: akkor tanulták meg, hogy földrajzilag szét kell teríteni az adatközponti tevékenységet.

De a Charley új tanulságokkal is szolgált: hogy tovább kell javítani a kommunikációt. A Florida Power and Light áramszolgáltató cég informatikai vezérigazgató-helyettese, Dennis Klinger elmondta, hogy 4.1 millió ügyfelük közül 800 ezer maradt áram nélkül a hurrikán miatt. A helyreállítási munkák viszonylag simán mentek, de a munkát megnehezítette, hogy - bár több mobilszolgáltatót is igénybe vesznek - akadozott a kommunikáció: a földi bázisállomások egy része megsérült, a kommunikációs műholdak sávszélességét pedig beszűkítette a nagy forgalom.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.