Hirdetés

A Dell Japánban is elkezdi árulni LCD tévéit



|

Hirdetés

December közepe felé kezdik meg egy 17 hüvelykes LCD TV árusítását, közölte Mijazono Taeko, a leányvállalat szóvivőnője. A készülék egy hasonló készülék helyi változata lesz, amelyet a Dell már forgalmaz az USA-ban, de a szigetországi árról még nem született döntés. A PC-khez hasonlóan a Dell a tévéket is az interneten és telefonos megrendeléseken keresztül árulja. Japán lesz az első külpiac, ahol a Dell tévéket kínál. A cég októberben kezdett tévéket forgalmazni az USA-ban. Jelenleg Japán az egyik legnagyobb piaca a síkképernyős LCD és PDP (plazma) tévéknek, melyek egyre nagyobb arányát teszik ki a tévéeladásoknak.

A Japán Elektronikai és Informatikai Ipari Szövetség (JEITA) adatai szerint szeptemberben 140 ezer LCD és 26 ezer PDP tévét adtak el a távol-keleti szigetországban. A január és szeptember között eladott 981 ezer LCD tévé tavalyhoz képest 41 százalékos forgalomnövekedést jelent. Az ugyanezen időszakban eladott 143 ezer PDP tévé pedig 29 százalékos növekedést jelent. Ezzel szemben katódcsöves tévékből ugyanekkor 5.1 milliót adtak el szeptember végéig, ami 12 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.