Hirdetés

A DreamWorksre fáj a foga a SoftBanknak



|

Az Alibaba pénzén törne be Hollywoodba a japán SoftBank.

Hirdetés

A SoftBank idén már megpróbálta felvásárolni a T-Mobile-t Amerikában, azonban a japán telekomcég akkor nem járt sikerrel. Most úgy tűnik, Hollywoodot vették célba, méghozzá az Alibaba pénzének hála. A The Hollywood Reporter és a The Wall Street Journal beszámolói szerint a SoftBank és a tulajdonában álló Sprint jelenleg a DreamWorks Animation felvásárlásáról tárgyalnak. A stúdió többek között a Shrekről és az Így neveld a sárkányodat alkotásokról ismert. 

Hirdetés

Korábban a Deutsche Telekomtól akarták megszerezni a T-Mobile-t, hogy megtörjék a Verizon és az AT&T uralmát - miután kiderült, hogy a piac szabályozásáért felelős szervek ennek nem örülnének, más felé kezdtek nézelődni. A DreamWorksért úgy tudni, 3,4 milliárd dollárt fizetnének. 

A DreamWorks nagy fegyvertény lehetne a kezükben, elvégre exkluzív tartalmakkal csatázhatnának a két nagy riválissal szemben. Hasonló célból fizettek tavaly 1,5 milliárd dollárt a Supercellnek, amitől a Clash of Clans és a Hay Day játékok is származnak. A SoftBanknak egyébként van mit költenie, ugyanis az Alibabában korán szerzett 32 százalékos részesedésük jelenleg 71 milliárd dollárt ér, a tőzsdére lépésük pedig 5 milliárdot hozott a japánoknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.