Hirdetés

A Facebook felelős a válások harmadáért Nagy-Britanniában



|

Legalábbis egy felmérésekkel foglalkozó oldal kutatásai szerint.

Hirdetés

A brit Divorce-Online, amely a nagy-britanniai válásokkal foglalkozik, készített egy tanulmányt, amelyben arra volt kíváncsi, hogy 2009. és 2011. között milyen hatással volt a házasságokra a Facebook közösségi portál.

 

Az 5000 fő részvételével készült kutatás meglepő eredménye szerint a válóperek 33 százalékának jelölték meg indokként a Facebookot 2011-ben. 2009-ben ez még csak a megkérdezettek 20 százalékánál esett meg.

 

 

A felek nem csak párjukat ellenőrizték éjjel-nappal a közösségi oldalon, de azt is figyelték, hogy az ellenkező neműekkel folytatnak-e párbeszédet; és ha igen, milyet; illetve az expárjukkal való kapcsolatukat is nyomon követték. A Facebook, mint "hibás fél" a félreérhető üzenetek, trágár hozzászólások és az ismerősök partnerekről való jelentései miatt került fel a listákra. 20 esetben a Twittert is megjelölték indoknak, itt szintén az exekkel volt probléma.

 

A fentiekhez kapcsolódóan érdemes lehet megemlíteni az amerikai Men's Health több ezer fős kutatásának néhány eredményét is: a Facebook-használók 24 százaléka nem a valós kapcsolati adatát adja meg, 70 százalék már flörtölt az oldalon, 59 százalék rendezett féltékenységi jelenetet, 55 százalék jelöl be olyanokat, akiket vonzónak talál, de nem ismer, 85 százalék ellenőrizte az expartnerét (ennek jelentős része kémkedik is utána, vagy újra kapcsolatba lépett vele), de 23 százalékuk már fel is törte párja felhasználói fiókját.

 

A szakemberek többek között azt tanácsolják, mindenki válassza meg, mit és hogyan oszt meg a közösségi oldalakon, hiszen amellett, hogy komoly problémákat okozhat a magánéletben egy-egy felelőtlen kattintás, jogi ügyek esetében a bíróság fel is használja az egyes bejegyzéseket, mint bizonyítékokat.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.