Hirdetés

A francia kormányzat is nyit



|

Hirdetés

A közigazgatásban használt asztali gépek jelentős részét kívánják átállítani nyílt forráskódú operációs rendszerekre és alkalmazásszoftverekre, jelentette be Jacques Sauret, az Elektronikus Közigazgatás-Fejlesztő Hivatal igazgatója a Francia Informatikai és Távközlési Újságírók Klubjában. Hogy ez a jelentős rész 5, 10, vagy 15 százalék lesz-e, még vita tárgya. Ma a kormányzati PC-k túlnyomó részén Windows fut, s csak 1-2 százalékuk használ „más nyugati parti cégtől származó operációs rendszert”. (Sauret vélhetően az Apple nevét nem volt hajlandó kiejteni.)

A kormányzat a jövőben kevesebbet kíván költeni költségvetéséből szoftverlicencekre, amit azzal is lejjebb kíván nyomni, hogy asztali gépeinek egy részére nyílt forráskódú szoftvereket telepít. Már meg is kezdődtek az ártárgyalások a Microsofttal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.