Hirdetés

A Google és a rendőrségnek kiadott adatok - 1. rész

|

Bemutatjuk, hogy a Google miként reagál a rendőrségi megkeresésekre!

Hirdetés

A Google ezen a héten adott ki egy közleményt, melyben arról az eljárásrendről kommunikált, hogy hogyan reagál a különböző országokból érkező hivatalos megkeresésekre. A Google elöljáróban hangsúlyozta, hogy mindent megtesz azért, hogy tiszteletben tartsa a felhasználói jogokat, azaz minél kevesebbszer és minél kevesebb felhasználói adatot adjon át (például a rendőrségnek, bíróságnak, adóhatóságnak, stb). Az elmúlt három évben a hivatalos megkeresések száma 70%-kal emelkedett, melyben jelentős szerepet játszik az, hogy egyre több Google felhasználó és egyre több Google szolgáltatás van.

Világszerte sok rendőrség és bíróság fordul a Google-hez különböző eljárások során, hogy az szolgáltasson nekik olyan adatokat, melyek az adott eljárásban akár sorsdöntőnek is bizonyulhatnak. A Google alelnöke és vezető jogásza, David Drummond egy hétfői blogbejegyzésében kijelentette, hogy amikor a Google megkap egy ilyen megkeresést, akkor megvizsgálja, hogy az megfelel-e a helyi jogszabályoknak és hogy a megkereső hatóság képviseletre jogosult tisztségviselője írta-e alá a megkeresést. Van még egy szűrő, amit a Google alkalmaz: ha a megkeresésben fogalmazott kérés az ügy szempontjából túl tág, akkor vagy megtagadja a kérés teljesítését, vagy szűkebbre veszi a megkeresés tárgyának terjedelmét és kevesebb adatot szolgáltat a megkereső hatóságnak.

A teljes cikk az internet-ugyved.com oldalán érhető el.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.