Hirdetés

A Google jelezheti, ha töröltettük adatunkat



|

A Google tervei szerint a keresési eredményekben megjelenik majd, ha ahhoz kapcsolódóan adatokat töröltettek.

Hirdetés

Az Európai Bíróság által hozott, és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részéről is üdvözölt döntés alapján mindenkit megillet a felejtés joga. A Google egyéni kérésre köteles olyan keresési eredményeket elérhetetlenné tenni, amik kártékony vagy kellemetlen személyes információkat tartalmaznak. A bíróság ezzel azt is kimondta, hogy a keresőmotorok üzemeltetői felelősséggel tartoznak az általuk kezelt adatokért, és gazdasági érdekük nem írja felül a magánszféra védelmét.

Hirdetés


A Google mindebbe nem nyugodott bele olyan egyszerűen, talán ezért is tervezik, hogy a keresési oldalak alján megjelenítik majd, ha az adott témát illetően valaki információkat töröltetett. Állításuk szerint az eddig érkezett kérelmek harmada csalással és megtévesztéssel, ötöde komoly bűncselekményekkel, 12 százalékuk pedig gyermekpornográfiával kapcsolatos támadásokat tartalmazó találatokat töröltetett.



Az eljárás egyébként igen egyszerűen működik már, csak egy online űrlapot kell kitölteni, a Google ez alapján mérlegeli kérésünket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.