Hirdetés

A Google megmondja, sikeres lesz-e egy film



|

94 százalékos pontossággal képesek megjósolni, siker vagy bukás lesz-e egy új film.

Hirdetés

Valószínűleg mindenkiben felmerül az egyik újabb film kapcsán, hogy mennyire lehet sikeres. Vajon mire számíthat például a Star Trek jelenlegi mozifilmje? A Google azt állítja, 94 százalékos pontossággal megmondja a választ, bármelyik alkotásra. 

A webóriás az egyik legújabb elemzésében a Google-keresések és a filmeredmények korrelációját vizsgálta. A jóslatok hitelességét tovább fokozza, hogy egy év alatt 56 százalékkal emelkedett azon felhasználók száma, akik a Google keresőjét használták. 

A kereséseket elemezve és átvilágítva a szakértők összehasonlítják a lekéréseket és a kattintásokat a többi tényezővel, és gyakorlatilag 90 százalék fölötti pontossággal tudják megjósolni, hogy mennyire lesznek zsúfoltak a mozik egy-egy alkotás vetítésekor. Amennyiben a kutatásba bevonják az előzeteseket, a megjelenési időpontokat és a franchise-t is, akkor a nyitóhétvége árbevételét is meg tudják mondani, 94 százalékos pontossággal. 

Sajnos listákat nem adott közre a Google, de Hollywood már biztosan kopogtat. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.