Hirdetés

A Google új leányvállalata meghosszabbítaná az emberi életet



|

A Calico vezérigazgatója Art Levinson, az Apple és a Genentech igazgatótanácsának elnöke lesz. Elsősorban egészségügyi és biotechnológiai kutatásokkal foglalkoznak majd.

Hirdetés

A Google szerdán jelentette be, hogy új vállalatot alapított. A Calico célja, hogy olyan technológiákat fejlesszen ki, amelyek hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez és az életminőség javításához.

A cég vezérigazgatója Art Levinson, az Apple igazgatótanácsának elnöke, a Genentech volt vezetője lesz. „A betegség és az öregedés mindannyiunk családját érinti” – írta közleményében Larry Page. A Google vezérigazgatója bízik abban, hogy a Calico egészségügyi és biotechnológiai kutatásai hosszabb távon „emberek millióinak életét tehetik jobbá”.

Egyelőre nem tudni, pontosan mivel foglalkozik majd az újonnan alapított vállalat: a Google illetékesei nem közölték, milyen termékek kifejlesztésében, milyen projektek elindításában gondolkoznak. Csak annyi bizonyos, hogy Levinson részmunkaidőben vállalta a vezérigazgatói feladatot: az Apple és a Genentech igazgatótanácsának elnöki székét is megtartja.

Hirdetés

„Túl sokan vannak a barátaink vagy a családtagjaink között, akik rövid vagy nem megfelelő minőségű életet élnek – írta közleményében Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. – Art egyike azoknak az őrülteknek, akik úgy hiszik, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie.”

A bejelentésnek kölünös pikantériát kölcsönöz, hogy hosszú ideje ez az első együttműködés, amely létrejött az Apple és egyik legnagyobb mobilpiaci versenytársa, a Google között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.