Hirdetés

A Hitachi új, 400 gigabájtos merevlemeze



|

Hirdetés

Szerdán bejelentette, hogy elkészített egy 3.5 hüvelykes merevlemezt, melynek tárkapacitása 400 gigabájt. A Deskstar 7K400 ATA meghajtó fordulatszáma 7200 percenként.

A bejelentés pontosan két héttel követte a Hitachi 5-lemezes 300 gigabájtos meghajtójának bejelentését, mellyel kapcsolatban büszkén hangsúlyozták, hogy ez minden idők legnagyobb kapacitású meghajtója a vállalati kategóriában. A Fujitsu természetesen nem nézhette ezt tétlenül, a hét elején ők is bemutattak egy 300 gigabájtos merevlemezt, amely ráadásul 4-lemezes, vagyis kevesebb energiát fogyaszt és nagyobb az adatsűrűsége.

A Hitachi új, 400 gigabájtos meghajtója is öt lemezt használ, soros és párhuzamos ATA felületet kínál, valamint a cég vállalati kategóriájú meghajtó motorját használja. A merevlemez gyorstárolója 8 megabájtos, átlagos látenciája 4.17 ezred másodperc, területi sűrűsége 61.7 gigabájt/négyzethüvelyk. A Fujitsu 300 gigabájtos MAT meghajtójának kerületi sűrűsége 75 gigabájt/négyzethüvelyk, fordulatszáma pedig 10 ezer, és SCSI és Fibre Channel felületeket kínál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.