Hirdetés

A Hynix megduplázza DDR-SDRAM szállításait



|

Hirdetés

A Hynix Semiconductor Inc. amerikai leányvállalatának vezetői elmondták, hogy a koreai társaság júliusban 1,7 millió darab 128 Mbites DDR-SDRAM chipet szállított le. A gyártó DDR eladásai a globális DDR-SDRAM piac mintegy 45%-át jelentették júliusban, derült ki a társaság közleményéből.

A jelenlegi árak szerint a DDR-SDRAM modulok mindössze 20%-kal drágábbak az azonos kapacitású, hagyományos PC133 SDRAM változatoknál, közölték a Hynix vezetői. Az ichoni (Korea) társaság elképzelése szerint a cég DDR memóriachip eladásai augusztusban elérik a 3 millió darabot.

A Hynix a DDR technológia egyik nagy támogatója. A társaság sok más gyártóval együtt ezt a technológiát tartja a jövő általános memória megoldásának a PC-kben, nem pedig a Samsung, Toshiba, Elpida és Winbond cégek által támogatott Rambus DRAM-ot. A Hynix szerint a Rambus DRAM csak az Intel Pentium 4-es processzoraira alapuló csúcskategóriás gépekben talált piacra.

Az AMD ezzel szemben nem támogatja a Rambus DRAM technológiát, így az Athlon illetve Duron-alapú PC-kben jelenleg kizárólag az olcsóbb SDRAM-ok és DDR-SDRAM-ok alkalmazhatóak. Az utóbbi ráadásul nem feltétlenül lassabb az RDRAM-nál így az elemzők szerint várhatóan legyőzi azt. A gyártó elmondása szerint igen szoros kapcsolatban áll a processzorgyártó AMD-vel, valamint az alaplapi chipkészleteket készítő VIA Technologies-zel, amelynek célja a jövőbeli megoldások együttes kifejlesztése és támogatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.