Hirdetés

A játékgyártók pert indítottak



|

Hirdetés

A három ESA-tag játékcég szerint a 321 Studios Games X Copy szoftvere azért törvénysértő, mert a DMCA tiltja minden olyan szoftver használatát, amely megkerüli a másolásvédő technológiát. Nem ez az első alkalom, hogy a 321 Studiost a törvény elé citálták szoftvere miatt. A cég még mindig pereskedik több nagy filmstúdióval DVD-másoló szoftvere, a DVD Copy Plus miatt.

Az ESA közleménye megjegyzi, hogy a 321 Studios ellen három pert is indítottak a cég DVD-másoló szoftvere miatt, és a játékmásoló szoftver ügye is hasonló. A szoftverfejlesztő cég webhelye szerint a DMCA „nem tiltja egyértelműen a digitális művek másolását - csak azoknak az eszközöknek a használatát és megosztását, amelyek megkerülik a másolásvédő technológiát”. A filmstúdiókkal folyó jogi vitájában a 321 Studios ügyvédjei azzal érvelnek, hogy a DMCA rendelkezései alkotmánysértők és sértik a tisztességes felhasználáshoz való jogokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.