Hirdetés

A levelezés biztonságos házirendje a kulcs



|

Hirdetés

A Mydoom egy tömeges levélküldő féreg, amely egy éjszaka alatt elterjedt az Egyesült Államokban, és már Nagy-Britanniában is elkezdte a Windows alapú rendszerek támadását. „Bár a számítógépes biztonsággal foglalkozó közösség még vizsgálja e vírus gyors terjedésének okait, már most egyértelmű az emberi hiba nagy szerepe. Túl sok számítógép felhasználót sikerül csellel rávenni a csatolt fájlok megnyitására, és ezáltal a vírus terjesztésére,” - mondta Pete Simpson, a Clearswift Threatlab vezetője.

Vagy a vállalatok nem képzik megfelelően a dolgozóikat a biztonságos email használatra, vagy pedig az alkalmazottak nem veszik elég komolyan a veszélyt. A szervezeteknek folyamatosan oktatniuk kell a felhasználókat arra vonatkozóan, hogy milyen veszélyes lehet a gyanús forrásból származó, váratlan e-mail üzenetekhez csatolt fájlok megnyitása.

Ez a legújabb vírustámadás is szemlélteti, hogy miért fontos a nem biztonságos csatolt fájlok átjutásának megakadályozása már az átjárón ahelyett, hogy csak a vírusvédelmi szoftverre bíznák a feladatot. "Ez az eset azt is mutatja, hogy néhány kevésbé fejlett e-mail tartalomszűrő szoftvert egyszerűen azzal meg lehet téveszteni, hogy a csatolt EXE fájlt ZIP kiterjesztésűre nevezik át." A Clearswift SMTP MAILsweeper tartalom elemzését a vírus nem tudja ilymódon megtéveszteni, mert az minden esetben kiszűri a fertőzött e-mailt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.