Hirdetés

A Lindows Európában Lin---s lett



|

Hirdetés

comot a Lindows név használatától, a cég több európai országban Lin---s-re változtatta, melynek kiejtése „lindes” (Lin-dash).

Azzal, hogy nevet változtatott, a Lindows.com továbbra is kínálni tudja asztali Linux termékét azon országokban, ahol a Microsoft eltiltást kérő keresetének helyt adtak a bíróságok, olvasható a cég keddi közleményében.
Az új www.lin---s.com webhelyet kifejezetten a belga, holland, luxemburgi és svéd vásárlók számára hozták létre. Egy amsterdami első fokú bíróság január végén úgy ítélte, hogy a Lindows.com a Lindows név használatával megsértette a Benelux államok márkavédelmi (Merkenwet) törvényét, miután erősen emlékeztet a Microsoft Windows márkanevére. A céget már korábban eltiltották a név használatától Svédországban és Finnországban, bár annak nincs jogi akadálya, hogy a finn polgárok továbbra is vásároljanak a Lindows.comtól.

Európai pervesztései után a Lindows.com jelentős jogi győzelmet ért el a Microsoft ellen a múlt héten. Egy washingtoni első fokú bíróság kimondta, amennyiben az eset tárgyalásra kerül, úgy instruálja az esküdteket, ítéljék meg, hogy a „windows” (ablakok) szó köznév volt-e, mielőtt a Microsoft 1985-ben levédette volna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.