Hirdetés

A magyar felhasználók tizede rendelkezik gyors internetkapcsolattal



|

A lakosság 22,1 százalékának van szélessávú elérése.

Hirdetés

A legfrissebb, Európai Unióra kiterjedő jelentés szerint Magyarország lakosságának a 22,1 százaléka rendelkezik szélessávú internetkapcsolattal. Ez 1,6 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest, azonban még így is 5,6 százalékkal elmarad az EU-s átlagtól.

 

Magyarországon a fix telepítésű kapcsolatok 49 százaléka éri el a 10 Mbps-os sebességet, azonban csak a 12,2 százaléka számít gyorsnak, 30 és 100 Mbps között. A 100 Mbps-os értéket mindössze 1,5 százalék éri el vagy haladja meg.

 

Az Európai Unió tervei szerint az EU teljes területén elérhető lesz a szélessáv 2013-ra, a gyors sebességű kapcsolatok pedig 2020-ra. A hivatalos jelentések meglehetősen pesszimistán zárultak, ugyanis a vélemények szerint hiába vágynak a digitális technológiákra az emberek, a kormányok és a piac nem tartanak velük lépést; ami veszélyt jelent a gazdaságra, és később teret engedhet a régión kívüli versenytársaknak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.