Hirdetés

A Media Center kesztyűt dob a TV-nek



|

Hirdetés

„Meggyőződésünk, hogy a Windows Media Center jelentős hatással lesz arra, hogy az emberek miként élvezik a digitális szórakozás örömeit”, mondta Cynthia Crossley, a szoftveróriás brit leányvállalata Windows kliens üzletágának igazgatója. De ahhoz, hogy a Media Center PC-k a Microsoft által jósolt módon tért hódítsanak, hibátlanul kell a hardvernek és szoftvernek működnie, és olyan plusz előnyöket kínálnia, amivel át tudja csábítani magához a tévétől az embereket. A PC Advisor rögtönzött felmérése szerint az angolok túlnyomó többsége beéri a tévével, és egyelőre inkább nevetségesnek tartja a gondolatot, hogy komoly pénzeket invesztáljon egy PC-be, csak hogy kidobhassa a tévéjét. Más olvasók arról írtak, hogy ők nem szokták távirányítóval használni a PC-jüket, ill. ugyanilyen fontos szempont, hogy a tévé menekülést kíván a PC-től. Szóvá tették azt is, hogy ezek után akkor nyilván a PC után is kell majd tévédíjat fizetni.

A PC gyártók azonban e fenntartások ellenére már felsorakoztak a Microsoft koncepciója mögé. A Toshiba kijött a világ első Media Center noteszgépével (bár 4.5 kilós súlya miatt inkább mobil asztali gépnek lehetne nevezni), amely korábbi P20-as modelljének frissített verziója. A 3.2 GHz-es Pentium 4 processzorra, 525 megabájt DDR SDRAM-ra és 80 gigabájtos merevlemezre épülő szerkezet ára kicsit „húzós”, egy híján 3000 font (áfával együtt). A HP asztali Media Center gépe, az m300-as széria ennél olcsóbb, induló ára 900 font, 2.4 - 3.2 GHz-es Pentium 4 processzorra, 80-250 gigabájtos merevlemezre, 512 megabájt - 1.5 gigabájt DDR SDRAM-ra és CD-RW vagy DVD meghajtóra épül, kívánság szerinti konfigurációban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.