Hirdetés

A Microsoft a biztonságos programozás tanításáért



|

Hirdetés

A pénzre a tantervek benyújtásával lehet pályázni - közölte hétfőn Rick Rashid, a Microsoft alelnöke a cég éves Faculty Summit konferenciáján tartott előadásában. „A cél az, hogy a következő két évben az 1 millió dollár segítségével tananyagokat fejlesszünk ki a biztonságos programozás témakörben, egyetemi hallgatók számára - mondta Rashid a körülbelül 400 egyetemi oktatóból álló közönségnek, akik előadását a weben követhették. A kezdeményezést Bill Gates hirdette meg 2002 januárjában, ennek ellenére - vagy talán éppen emiatt - a Microsoft szoftvereit minden korábbinál több féreg, vírus és egyéb támadás éri.




A Microsoft számos kutatásába vonja be az egyetemeket, így a biztonsággal kapcsolatos kezdeményezésekbe is. Tavaly több külföldi egyetemen is olyan kurzust finanszírozott, ahol a hallgatókat biztonságos kód írására oktatták. Hétfőn a cég egy 1 millió dolláros új egyetemi ösztöndíj (New Faculty Fellowship) programot is elindított számítástudományi oktatók számára - öt, kivételes tehetségű tanár kaphat évi 200 ezer dollár ösztöndíjat a cégtől ennek keretében.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.