Hirdetés

A Microsoft is megvéd a Sonytól



|

Hirdetés

microsoft.com/athome/security/spyware/software/default.mspx" target="_blank">Windows Defenderre keresztelt kémelhárító programjukat felkészítik, hogy az azonosítsa, és eltávolítsa a Sony bizonyos zenei CD-iről a felhasználó tudta nélkül a számítógépre telepedő digitális jogkezelő rendszert.

A redmondi céget a múlt héten az a kritika érte, hogy lassan reagál a történtekre: míg a legnagyobb biztonságtechnikai fejlesztők sorban jelentették be, hogy megvédik szoftvereik felhasználóit a károkozókra hasonlító viselkedésű XCP programtól és a rejtőzködő technikát kihasználó új trójaiaktól, addig a Microsoft saját bevallása szerint a kialakult helyzet elemzésével töltötte az időt. A bejelentés végül a cég károkozók elleni szoftverek fejlesztésével foglalkozó csoportjának blogján (webes naplóján) látott napvilágot, ahol Jason Garms termékmenedzser biztosította az olvasótábort, hogy alapos megfontolás után döntöttek úgy, hogy mind a Windows Defendert, mind a cég Rosszindulatú szoftvert eltávolító eszközét (Malicious Software Removal Tool) ellátják az XCP felderítéséhez és eltávolításához szükséges szignatúrákkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.