Hirdetés

A Microsoft megdöntötte az egér görgőjét



|

Hirdetés

Az új típusú görgős egérrel nemcsak fel és le, hanem jobbra és balra is mozgatni lehet képernyőn lévő dokumentumot a navigációs sávok használata nélkül. Ez különösen a nagyobb táblázatok kezelésekor, vagy a méretes weboldalak megtekintésekor jöhet jól. A Microsoft szeptember 3-án kíván forgalomba hozni három ferde görgős egeret, egyet vezetékes, kettőt pedig 27 MHz-en működő vezetéknélküli formában. A cég szóvivője elmondta, hogy a görgő lenyomásával a felhasználó a megnyitott alkalmazások között is mozogni tud. A szoftveróriás az NPD Techworld adataira hivatkozva úgy látja, hogy az USA-ban minden tíz eladott egérből nyolc görgős már, de saját felmérésük azt mutatta, hogy erős az igény a vízszintes görgetés iránt.

A Microsoft riválisa, a Logitech örömmel látja, hogy a Microsoft is átvette az alkalmazások váltogatására szolgáló gombot, amit a Logitech egy éve vezetett be, viszont nem látja olyan égetően szükségesnek a vízszintes görgetést. Annál fontosabbnak látják a kattintás szerepét, amit a Microsoft kiiktatott a függőleges görgetésből. Az új egerek árával kapcsolatban a cég nem szolgált információval, de minden bizonnyal összhangban lesz a jelenlegi egérkínálat árával, amely 35-től 45 dollárig terjed. Kivételt csak a bluetoothos egér képez, melynek ára 85 dollár. A Microsoft egerek előtt három Logitech egér is megjelenik a piacon a Click szériában - ezek új funkciós elemet nem kínálnak, viszont vadonatúj a dizájn.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.