Hirdetés

A Microsoft Virtual Earth a Google nyomában



|

Hirdetés

A redmondi vállalat keresővel kombinált térképe ugyanúgy használható helymeghatározásra, valamint kilistázhatunk a keresett hely közelében található egyes szolgáltatásokat, mint például szállodákat vagy éttermeket.

Mark Law, a szolgáltatás termékmenedzsere szerint szeptemberben olyan funkciók is bekerülnek a Virtual Earth-be, mint a madártávlati légifelvétel stílusú nézet, mely a már megszokott térképszerű, teljesen felülnézeti kép helyett valószerűbb, féloldalról készített megjelenítés lehetőségét is felkínálja majd. Ezzel a funkcióval a Google Maps még nem rendelkezik, mint azzal a Virtual Earth-nél hamarosan elérhető szolgáltatással sem, amellyel megpróbálhatjuk megkeresnki valakinek a jelenlegi pontos tartózkodási helyét. Ehhez a Microsoft keresője azt használja fel, hogy "körülnéz", a keresett személy nem használ-e valahol vezeték nélküli internetet, és ha megtalálja a bejelentkezett felhasználót, a hotspot helye szerint megjelöli a térképen.

Az új kereső több funkciója jelenleg még tesztüzemben működik (bár látszik Európa is, a Budapest szó beírásakor két USA-beli településre bukkanhatunk).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.