Hirdetés

A mindentudó Jeeves nyugdíjba megy



|

Hirdetés

A keresőmotor valószínűleg Ask vagy Ask.com néven üzemel majd tovább. Jeeves az angol regényíró, P.G. Wodehouse figurája, tőle kölcsönözte a keresőszolgáltató.

Az Ask Jeeves a Google, a Yahoo és az MSN mögött a negyedik legnagyobb kereső, amely egy 1,9 milliárd dolláros részvénycserés ügylet keretén belül került az IAC-hez. Az IAC korábban is tetszetős internetes portfolióval rendelkezett: a vállalat tulajdonában van az Expedia utazási portál, a Ticketmaster jegyértékesítő webhely, a Home Shopping Network, a Match.com társkereső és a CitySearch. Az IAC tulajdonában levő weboldalak havi 44 millió látogatót vonzanak.


Az Ask Jeeves kereső bevételeinek legnagyobb része egy, a Google-lal kötött és 2007-ig élő szerződés alapján hirdetésekből származik. Az ügylethez közeli források szerint az IAC célja az Ask Jeeves és a CitySearch "házasítása" révén keresésekhez kapcsolodó hirdetési bevételekhez jutni. Ezt a modellt a Google vitte sikerre.

Jeeves, a mindentudó komornyik fizimiskája az évek során többször is megváltozott, legutóbb tavaly, amikor valósággal visszafiatalodott: alkata kicsit soványabb lett és a haja is sűrűbbé vált. Az Ask Jeeves keresőmotor az elmúlt években sokat fejlődött, a komornyik azonban maradt. A vállalat szóvivője elmondta, egy fogyasztói felmérés azt találta, a komornyikról a felhasználóknak továbbra is a keresőszolgáltatás régebbi változatai jutnak eszébe.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.