Hirdetés

A német bíróság a HP ellen ítélt a CD-író ügyben



|

Hirdetés

A HP-t a lemezkiadók érdekképviseletei azzal a kéréssel keresték meg, hogy a társaság fizessen jogdíjat minden Németországban eladott, illegális másolásra használható CD-író és újraíró egysége után, mégpedig három évre visszamenőleg is. A Hewlett-Packard eleinte hajlott a megállapodás felé, de miután a kiadók keveselték a meghajtónkénti 5,25 dolláros jogdíjat, a társaság jogi útra terelte a vitát. Csütörtökön megszületett a német bíróság döntése, miszerint a HP-nak fizetnie kell a kiadóknak. A társaság fellebbezni fog az itélet ellen. Bár jelenleg csak a HP ellen folyik ilyen jogi eljárás, a per lezárásával a többi CD-író gyártó is sorra fog kerülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.