Hirdetés

A német vállalkozások áttérnek Linux-ra



|

Hirdetés

Főleg a kis- és közép méretű vállalkozások ahol csak lehetőségük nyílik rá, nekiláttak lecserélni Microsoft termékeiket valamilyen olyan nyílt forrású szoftverre, mint amilyen a Linux operációs rendszer. Mindezt abból a megfontolásból teszik, hogy így csökkentsék IT kiadásaikat, derült ki a Frankfurtban megrendezett LinuxWorld konferencián. A nyílt forrású szoftverek, mint a Linux vagy az OpenOffice, alacsonyabb telepítési és fenntartási költsége sarkallta a cégeket az alternatív megoldás kihasználására, nyilatkozta az egyik német vállalat képviselője.

Egy másik fontos tényezője a nyílt forrású szoftverek egyre nagyobb körű felhasználásának, hogy jóval több segítséget kapnak a terjesztőktől, a rendszer integrátoroktól és az egyéb szoftver karbantartó cégektől. Vannak olyan felhasználók, akik azért örülnek a cserének, mert mint elmondták a Linux Unix alapokra épül, a Unix pedig egy nagyon stabil és megbízható operációs rendszer.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.