Hirdetés

A Nokia pereskedik szabadalmainak megsértése miatt



|

Hirdetés


A pereket német bíróságokhoz nyújtotta be a Nokia a spanyol Vitelcom Mobile Technology és a francia Sagem ellen - nyilatkozta a Nokia szóvivője, Riita Mard. A Nokia azzal vádolja a Vitelcom-ot, hogy megsértette GSM (Global System for Mobile Communications) és GPRS (General Packet Radio Service) technológiáinak szabadalmait. A finn cég álláspontja szerint a Vitelcom-nak be kellett volna tartani a szabályokat, és licenc-díjat kellett volna fizetnie a Nokia szellemi termékeiért, amelyek fejlesztésébe a cég jelentős mennyiségű időt, energiát és forrásokat fektetett be.




A Nokia pénzbeli kártérítést követel a Vitelcomtól, és a spanyol gyártó meghatározatlan számú telefon-típusának forgalmazásának beszüntetését. "Még nem tudjuk felmérni, hogy mekkora anyagi kárról van szó; az az eladások mértékétől függ" - mondta Mard. A Sagem is a vádlottak padjára került a Nokiával szemben, azonban nem szabadalmak megsértéséért, hanem bejegyzett tervek jogtalan használatáért. A szóvivő nem volt hajlandó elárulni a Sagem-től követelt kártérítés nagyságát, vagy az ügyek tárgyalásának időpontjait, a Sagem és a Vitelcom pedig nem állt rendelkezésre, hogy kommentálja az eseményeket.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.