Hirdetés

A PlayStation eladások rekordot döntöttek



|

Hirdetés

A PlayStation 1994-ben került piacra, amit 2000-ben követett a PS One, amely az eredeti konzol könnyebb és kisebb verziója, amely ugyanazokkal a szoftverekkel kompatibilis. Május 18-al bezáróan Japánban és az ázsiai országokban 20.72 millió példányt adtak el a kétféle konzolból, Észak-Amerikában 39.67 milliót, míg Európában és más PAL TV szabványt használó piacon 39.61 milliót. Ami a szoftvereket illeti, a platformhoz 7300 cím került forgalomba, melyekből 949 millió darabot adtak el. A konzolok eladása lelassult az utóbbi években, mert az újabb PlayStation 2 vált a SCEI fő játékplatformja. A cég közlése szerint ebből 2004 márciusáig 3.3 millió darab konzol fogyott el, míg a hozzá való szoftverekből 32 millió példány.

A Sony az idei év végére tervezi a PlayStation Portable (PSP) forgalomba hozatalát Japánban, majd 2005 elején Európában és Észak-Amerikában, s már dolgoznak a PlayStation 3 fejlesztésén, amelyet az elemzők 2005/2006-ra várnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.