Hirdetés

A RIAA újabb pereket indít 750 fájlcserélő ellen



|

Hirdetés


A vádlottak személyazonosságát még nem fedte fel a szövetség, de úgy tudni, hogy a 750 pert teljesen átlagos, hétköznapi fájlcserélők ellen nyújtotta be a RIAA. A megnevezetlen személyek ellen indított perek mellett további 213 megnevezett személy ellen is pert indult, amiért figyelmen kívül hagyták vagy megtagadták a RIAA erőfeszítéseit és felkéréseit.




A 750 új per 25 egyetemi felhasználót is érint, 13 különböző egyetemi városból. A célba vett P2P szolgáltatók között megtalálható a Kazaa, a Grokster és a LimeWire is.

Az új esetek a szeptember 30.-án benyújtott 762 perindítványt követik a sorban, amelyekkel így összesen 6200-ra rúg a fájlcserélők ellen indított perek száma, amelyeket a RIAA 2003 szeptembere óta indítványozott.



A RIAA becslései szerint 2004 első felében mintegy 58 millió zenefájlt töltöttek le egy bejegyzett zenei szolgáltatótól. "Annak érdekében, hogy a legitim szolgáltatások tovább terjeszkedhessenek, nem viselkedhetünk közömbösen az illegális terjesztők ellen. Muszáj megszüntetnünk azt a helyzetet, hogy a fájlcserélők következmények nélkül megszeghessék a törvényt, ellenkező esetben az illegális letöltések lehetetlenné teszik a zenei közösség számára, hogy fenntartsák magukat, vagy hogy befektethessenek a jövőbe." - nyilatkozta Cary Sherman, a RIAA elnöke.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.