Hirdetés

A Róma is a nyílt forráskódra voksolt



|

Hirdetés

A Linuxot egyelőre az új portálon történő fájlcseréhez és e-mail kiszolgáláshoz fogják használni, mondta Andrea Abrogetti, a kommunikációért felelős tanácsnok, Mariella Gramaglio szóvivője. „A tanács tendert írt ki a portálra, amelyben arra kérte a licitálókat, használják a leghatékonyabb és leggazdaságosabb szoftvereket. Olyan cégekről volt szó, amelyek a Linuxot ajánlották”, magyarázta Ambrogetti. A nyertes konzorcium a korábbi olasz távközlési monopólium, a Telecom Italia vezetése alatt szerveződött csoport lett. „Nem mintha a tanács hátat akarna fordítani Bill Gatesnek. Sok dologhoz a Microsoftot használjuk, és ez nem változik a jövőben sem.”

A városatyák döntésük előtt figyelembe vették az olasz közigazgatás új trendjét, illetve a műszaki innovációs miniszter, Lucio Stanca direktíváját, amely felhívja a közigazgatás vezetőinek figyelmét a nyílt forráskódú megoldások létezésére. A hónap elején a Censis kutatóintézet közzétett egy statisztikát, miszerint az olasz nagyvárosok webkiszolgálói 42.7 százalékban nyílt forráskódú szoftvereket használnak, míg Microsoft szoftverekre 45.6 százalékuk épül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.