Hirdetés

A Samsung 33 milliárd dolláros bővítést tervez



|

Hirdetés

A horribilis összeget 2005 és 2012 között használnák fel a cég Hwaseongban, a dél-koreai fővárostól ötven kilóméterre fekvő város szélén található félvezetőgyárának kibővítésére. Hwaseong jelenleg öt chipgyártósorral rendelkező üzemnek ad otthont, hozzá közel, Giheungban pedig tizenegy gyártósor található. A tervezett bővítés után 24-re növekedne ezek száma, amit hat kutató-fejlesztő (R&D) részleg egészítene ki.

A beruházás mintegy 14 ezer új munkahelyet teremtene a térség lakói számára, akik ezt követően főként a memória chipek gyártásában vehetnék ki a részüket. Az összegből 860 millió dollárt következő generációs kutató-fejlesztő részlegekre (NRD) költenének, amelyek újgenerációs chiptechnológiák kifejlesztésével és tesztelésével foglalkoznak majd.

Az első új, 15-ös számú gyártósor, amely 300 milliméteres lapkákkal foglalkozik, a következő év elején áll munkába. Az azt követő 16-tól 22-ig számozott sorok az elkövetkezendő hét évben kerülnének telepítésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.