Hirdetés

A Samsung költi a legtöbbet kutatás-fejlesztésre



|

14 milliárd dollárt fordítottak a célra 2015-ben - a top 20-ba az Apple is bekerült.

Hirdetés

A tech ágazatban a legtöbbet, a Volkswagen után abszolútban a második legtöbbet költötte 2015-ben a Samsung kutatás-fejlesztési célokra. 

Hirdetés

Erre a célra 14,1 milliárd amerikai dollárt fordított az óriás, az új technológiákra a Volkswagen 15,3 milliárdot áldozott. 

A Samsung igyekszik függetleníteni a bevételeit és a nyereségét az okostelefonoktól, amelyek immáron csak a harmadát jelentették ezeknek: a többi chipekből, tévékből és hasonlókból származott. 

2014-ben még csak 13,4 milliárdot fordítottak kutatás-fejlesztésre, tehát a színfalak mögötti aktivitás folyamatosan emelkedik. 

Az Apple ehhez képest "kis" összeget fordított a célra, csak 6 milliárd dollárt - azonban az Apple részéről ez rekordnak számít, és most először került be a top 20-as listába. 

Egyes vélemények szerint az Apple-nél azért lett a céghez mérten ilyen szokatlanul nagyon magas ez az összeg, mert az Apple Car projekten dolgoznak, illetve szeretnék lecserélni az iPhone-t, mint fő bevételi forrást a jövőben - vagyis függetlenedni, akár a Samsung a fenti példában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.