Hirdetés

A Sharp kamerás telefon optikai zoommal



|

Hirdetés


A V602SH készülék június végén kerül piacra Japánban a Vodafone leányvállalatának forgalmazásában. A telefonba épített kamera egy 2 megapixeles CCD képérzékelőt egyesít optikai zoommal, amely egyetlen gombnyomással aktiválható, amikor a telefon kamera üzemmódban van. A gomb másodszori megnyomásával a kamera visszatér zoom nélküli üzemmódba. A két beállítás között nincs köztes átmenet.




Ez az első mobiltelefon, amely optikai zoommal rendelkezik, közölte a Vodafone, amely kedden a telefont bemutatta a tokiói Business Show 2004 rendezvényen. A kamerás telefonok eddig csak digitális zoommal rendelkeztek, vagy nem rendelkeztek semmiféle zoom funkcióval. Az optikai zoom a lencse mozgatását kívánja meg, ami miatt nehezebb elhelyezni egy olyan kis készülékben, mint a mobiltelefon. A Sharp a kamera modult az összecsukható telefon alsó részébe, közvetlenül a csuklópánt alá helyezte, ahol a készülék a legvastagabb. Ezen kívül a kijelző 180 fokkal kihajtható, vagyis kifelé néz, amikor a telefon össze van csukva, így a telefonnal úgy lehet fotózni, mint egy normál fényképezőgéppel.



A kijelző egy 2.4 hüvelykes TFT LCD, melynek felbontása 320x240 képpont (QVGA), és 260 ezer szín megjelenítésére képes. A telefon ezen kívül támogatja a Java kisalkalmazásokat maximum 256 kilobájt méretig, magában foglal egy digitális zenelejátszót, egy vonalkód leolvasót, menüje pedig a japán és az angol között váltogatható. Méretei 50x98.5x24.9 mm, súlya 132 gramm, akkuja 130 perces beszélgetésre és 400 órányi készenlétre elegendő. A készülék egyelőre csak Japánban kerül forgalomba.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.