Hirdetés

A Sharp új kategóriát nyitott a Zaurus MI-E1-gyel



|

Hirdetés

S szó szerint nem egy mindennapi darab.Abban még nem volna semmi különös, hogy a gép egy beépített MP3 lejátszót rejt a burkolata mögött. Ám ott lapul az MPEG4 videó-lejátszó is, ami egy merőben új vonás. Az eszköz társkészüléke egy digitális videokamera, amellyel 2 órányi MPEG4-es felvételt lehet rögzíteni egy 64 Mbyte-os memóriakártyára. Ha a felvétel megtörtént, a kártyát a kamerából csak át kell helyezni a Zaurusba, s már mehet is a mozizás. Azaz mehetne, ha a megoldás tökéletes volna. A rendszer ugyanis egyelőre csak 10 képet képes lepörgetni másodpercenként, ami ugrálóvá teszi a lejátszást, ráadásul a maximális felbontás csak a negyede annak, amit az átlagos tévéktől megszoktunk. Ugyankkor ez a megoldás már jelzi, hogy mire is lesznek képesek a nem túl távoli jövő PDA gépei.

A Zaurusnak van egy rejtett 7 centiméter széles billentyűzete is, amelyet a 3,5 hüvelykes színes LCD kijelző mögül lehet előhúzni. Kicsi, de némi gyakorlattal jó tempóban lehet rajta írni például az e-mail üzeneteket. Az e-maileket egyébként a szerkezet akkor is képes fogadni, amikor éppen ki van kapcsolva. A készenléti egység fénykijelzőjének villogása figyelmeztet, hogy üzenet érkezett. A gépet dupla memóriakártya-foglalattal szerelték fel: a Secure Digital foglalat a video- és zenei fájlok számára kell, a Compact Flash kártya az adaptereknek való, például a mobiltelefon csatlakoztatásánál segédkezik. A beépített akku 10 órai normál használatra elegendő energiát tárol. Illetve ez elég 1 óra 40 percnyi videó-lejátszásra. A Zaurus MI-E1 ára Japánban, ahol december 15-én kezdik el forgalmazni, 50 ezer yen lesz, a hozzávaló kamera pedig 35 ezer yen, ami összesen körülbelül 240 ezer forintnak felel meg.

Zaurus-bemutató csak japánul tudóknak

A Sharp hivatalos honlapja

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.